Våra menyer
Våra Menyer
Här nedan ser ni våra aktuella menyer. I vårt kök arbetar vi med starka inslag av lokala råvaror samtidigt som vi alltid är på jakt efter nya smakkombinationer. Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
- Dagens lunch v 49, 2 – 6 Dec.
- Skänkens A la carte
- Matsalens A la carte
- Nyårssupé på nyårsafton
- Nyårscatering till nyårsafton
- Sörmländsk jultallrik för avhämtning 29:e November – t.o.m. 21 December
- Barnmeny
Dagens lunch
Vecka 49
Dagens lunch v 49, 2 – 6 Dec.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Måndag
med chiliremoulad, klyftpotatis och coleslaw
med rotfrukter, pepparrot och senapssky
Tisdag
med tomat, apelsin, musslor och citronaioli
med potatispuré, dragonsås och fänkål
Onsdag
med spenat, lök, brynt smör och potatis
med gräddsky, rå rörda lingon och potatispuré
Torsdag
med dillsås, stenbitsrom, potatis och savojkål
refried beans och guacamole
Fredag
med vitvinssås, räkor och haricots verts
med svampsås, potatismos och konjakslingon
Veckans vegetariska
sojamajonnäs, friterad potatis och mandel
Skänkens A la carte
Ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Fredag, kl. 15.00-21.00
Lördag, kl. 12.00-21.00
Söndag, kl. 12.00-20.00
Smått
med chilimajonnäs.
med bearnaisesås.
medjalapeñomajonnäs, och picklad lök
med smetana, stenbitsrom, rödlök och gräslök
Serveras med surdegsbröd.
Förrätt
med stekt surdegsbröd
på smörstekt surdegsbröd
med löjrom, brynt smör och rostad kavring
svensk anklever, svart trumpetsvamp och körsbär inkokta i svartpeppar och lagrad balsamvinäger
med rostad rödbeta, dijonnaise, isad lök, kapris och vinägerkrispig potatis
Varmrätter
med tomat, saffran, lax, torsk, räkor och aioli serveras med stekt surdegsbröd.
med Sandefjordsås, forellrom, dill, gräslök stekt potatis och brynt smör
med rostad jalapeñomajonnäs, emmentaler, bacon, sallad, lök och pommes med Skänkens hemliga krydda pommes och aioli.
med äggula och saltgurka
med bordelaisesås, haricots vert, bacon och pommes
med semitorkade tomater, spenat, oliver och peccorino
friterad broccoli, citron- och kaprissmör samt rostad mandel
Dessert
med mandelkaka och varm mandelmjölk
med hjortronmylta och friterad persilja
Matsalens A la carte
Vänligen ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Fredag, kl. 17.00-21.00
Lördag, kl. 17.00-21.00
Varmrätt – 365 kr
Dessert – 165 kr
3-rätters – 725 kr
Förrätter
med svampterrin och picklad shiitake
med grillad majonnäs och späd sallad
rostad rödbeta, krämig äggula och arenkha kaviar
Varmrätter
med ostronsås, persiljerotspuré och svartkål
serveras med karamelliserad apelsinsås, brysselkål, kastanjer och potatiskrutonger
med pumpa, brynt smör och salvia
Desserter
serveras med citron- och morotsmarmelad samt fröknäcke från vårt eget bageri
med glass på yoghurt och citronverbena
chokladcremoso med havssalt och olivolja.
med mandelsmulor och rommarinerade björnbär
Nyårssupé på nyårsafton
Nyårssupé på nyårsafton
löjrom och dill
samt hasselnötter och brynt hummersmör
med potatis- och tryffelblini, skummig sås gjord på fermenterade citroner
med oxmärgsbearnaise, potatisterrin, jordärtskockspuré, inkokta borretanalökar
med äppelsorbet av vår egen must och flarn av feuille de brick
Nyårscatering till nyårsafton
Nyårscatering till nyårsafton
Sallad på lättrimmad röding och hummer samt hasselnötter och brynt hummersmör
Helstekt oxfilé med oxmärgsbearnaise, potatisterrin, jordärtskockspuré, inkokta borretanalökar
Mjölkchokladcremoso och äpple från trädgården
Sörmländsk jultallrik för avhämtning 29:e November – t.o.m. 21 December
Vänligen kontakta oss för att boka avhämtning 0159-347 50 eller info@gripsholmsvardshus.se.
Sörmländsk jultallrik
Vår egen gravade lax med massor av färsk dill
Senapssås av grov senap smaksatt med mörkrostat kaffe
Rödlökscumberland,
Dillkokt potatis
Ägghalvor med husets majonnäs och handskalade räkor
Värdshusets viltpaté
Rökt viltkorv
Nygriljerad julskinka
Janssons frestelse
Köttbullar
Prinskorv från Mälarchark
Saffranskladdkaka
Barnmeny
Gripsholms Barnmeny
serveras med kokt potatis, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
serveras med pommes och aioli
serveras med värdshusets sylt & grädde
serveras med chokladsås & strössel